m

23. 9. 2018

Do Benátek nad Jizerou jsem se přistěhovala před 15 lety, protože jsme s manželem hledali příjemné město pro život s dětmi – s dostatečným kulturním, sportovním a zájmovým vyžitím.  Spoluzakládala jsem Mateřské centrum Benátky, kde jsem do roku 2016 působila jako lektorka programů pro děti nebo organizovala vzdělávací a jednorázové akce. Posledních 8 let jsem členkou Komise města pro mládež, volný čas a rodinu.

O ochranu životního prostředí se zajímám od svých 18 let, kdy jsem začínala jako dobrovolnice v různých ekologických organizacích. Pracovala jsem v ekologické organizace Děti Země a na podzim roku 2001 jsem spoluzakládala sdružení Arnika, kde jsem pracovala jako vedoucí projektů zaměřených na odpady, vedoucí centrální kanceláře a výkonná ředitelka. Nyní jsem v Arnice zaměstnána jako projektová účetní. Působím také jako hospodářka v Základní škole Otevřeno, která vznikla v Benátkách nad Jizerou v roce 2016.

Na zdravém životním prostředí mi záleží i v místě, kde žiju já i mé děti. V roce 2012 jsem se zapojila do petičních aktivit „Nechceme v Benátkách naftalen“ a následně do občanského sdružení Benátky sobě. V roce 2013-2014 jsem podpořila aktivity obyvatel sídliště Platanová, kteří chtěli lepší řešení Revitalizace sídliště. Toho se podařilo dosáhnout jednáními s městem a Revitalizace tak výrazně nezměnila klidný charakter sídliště (a zároveň zachovala a rozšířila množství zeleně i parkovacích míst).

Vystudovala jsem Obchodní akademii Hovorčovická v Praze (ukončené střední vzdělávání s maturitou) a necelých 5 let jsem dálkově studovala VŠE v Jindřichově Hradci, fakulta management. Zajímám se o Montessori pedagogiku a ráda cestuji veřejnou dopravou. Na našem balkóně pěstuji řadu rostlin a zeleniny, což mi přináší hodně radosti a naplnění. V kuchyni mám domácí vermikompostér s žížalami, což přispívá ke snížení množství produkované odpadu z naší domácnosti.

 Jsem dlouholetou voličkou Strany zelených – od června 2014 i její členkou. V listopadu 2014 jsem se stala předsedkyní nově vzniklé Základní organizace Strany zelených v Benátkách nad Jizerou – předsednickou funkci po mě letos převzala Petra Honcová.

m