m

23. 2. 2016

Město Benátky nad Jizerou v letošním roce otevírá novou anketu Dobrovolník města, která chce najít a ocenit ty, kteří ve svém volném čase a bez finanční odměny pomáhají druhým. Více informací o anketě přinesl rozhovor se zastupitelem Markem Fajfrem, iniciátorem ankety.

Proč se letos město rozhodlo vyhlásit novou anketu?

Město Benátky nad Jizerou tradičně oceňuje celou řadu individuálních i skupinových výkonů, např. ve sportu, ale i jiné. Na lidi, kteří dobrovolně pracují pro druhé ve svém volném čase a jsou v určitém smyslu většinou neviditelní, se ještě takhle přímo necílilo. Chceme, aby se prostřednictvím této ankety šířila dobrá zpráva o lidech, snad také inspirace pro ostatní, v neposlední řadě naděje, že to se světem není ještě tak špatné, jak neustále sledujeme v médiích.

Koho chcete přesně anketou ocenit?

V ideálním případě všechny dobrovolníky, které v Benátkách máme. Pro potřeby této ankety jsme dobrovolníka definovali úžeji jako někoho, kdo pomáhá bez finanční odměny, musí pomáhat druhým a to mimo své zaměstnání, tedy ve svém volném čase. Minimální věk pro oceňované jsme stanovili na 15 let, přestože jsou určitě i mladší děti, které se druhým věnují.

Nejen nominované dobrovolníky pak srdečně zveme na společenský večer do malého sálu Záložny, kde 29. března od 19:00 oceníme všechny nominované. Zvláštní ceny vybraným dobrovolníkům navíc předá porota ankety.

Jak do této nové ankety dobrovolníky nominovat?

Na stránkách města www.benatky.cz/dobrovolnik nebo přímo v našich sběrných místech (seznam je uveden na zmíněných webových stránkách) jsou anketní lístky. V nich se ptáme vlastně jen na tři věci: jméno nominovaného dobrovolníka, potřebujeme znát také nějaký její/jeho kontakt (alespoň poštovní adresu), a samozřejmě také důvod, proč si podle vás ocenění zaslouží. Budeme rádi, když této akci v jejích začátcích pomůžete právě vy. Nominujte, prosím, dobrovolníky ze svého okolí. Děkujeme. Uzávěrka ankety je 29. února 2016.

DALŠÍ INFORMACE:

Seznam sběrných míst:

• Městská knihovna, oddělení pro dospělé (Lidická 43)
  • Informační středisko (Zámek 50)
  • Lékárna Na Náměstí (Husovo náměstí 41)
  • Restaurace Šťastný hroch (Raabova 108)
  • RM Centrum (Jiřice 3)

Nominační lístek ke stažení ZDE.

m