m

21. 2. 2015

VYBÍRÁME Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA

V pondělí 16. února 2015 proběhlo první jednání zastupitelstva města Benátky nad Jizerou v novém roce.

Jsme rádi, že nebylo svoláváno žádné pracovní jednání, které dříve probíhalo před tím veřejným (ale s vyloučením veřejnosti). I pozvánka na toto zastupitelstvo obsahovala tentokrát více informací, jak bylo odsouhlaseno na minulém jednání. Zastupitelstvo bylo svoláno na předem neplánovaný termín především kvůli přistoupení města do Místní akční skupiny (MAS) Polabí, ve kterých již mimo další účastníky figurují města Lysá nad Labem a Milovice. Pro občany (především neziskové nestátní organizace a podnikatele) našeho města by účast v této skupině možná mohla v budoucnu znamenat příležitost k získávání dotací. Zastupitelstvo se vstupem do MAS Polabí souhlasilo.

Pan starosta Král ve své zprávě seznámil s probíhajícími i plánovanými investičními akcemi. S jejich přehledem se můžete seznámit v odkazu „Investiční akce“ na webu města nebo ve fotogalerii. Jednání zastupitelstva bylo za větší účasti občanů než minule, což je potěšující. Byla také vidět aktivita jednotlivých zastupitelů v jejich interpelacích.

Další zastupitelstvo se bude konat v předem plánovaném termínu 10. 3. 2015.

m